Carry-Ann Tjong-Ayong

Zij werd geboren op
10 februari 1941 in Paramaribo, Suriname.
Zij groeide op als middelste kind, met twee broers en twee zussen, in het grote witte doktershuis, dat haar later vaak inspireerde tot nostalgische gedichten.
Carry-Ann Tjong-Ayong2017 Het-Witte-Huis-Prins-Hendri
Prins Hendrikstraat 14C: ‘het grote witte doktershuis’

In 1955 verhuisde zij met broers en zusjes naar Nederland, om daar, net als veel leeftijdgenootjes, haar schoolopleiding te voltooien. Dit was voor de kinderen een periode vol heimwee, ver van hun land en hun ouders. Maar het maakte hen sterk en zelfstandig.

Zij studeerde vervolgens Spaans in Groningen en Klinische Pedagogiek in Utrecht, kreeg bekendheid als activist en door haar maatschappelijke betrokkenheid. Ook was zij actief in de provinciale en lokale politiek.
Met haar stichting Vice Versa zette zij projecten op in binnen- en buitenland.

Na een hersenbloeding in 2000, waarbij ze halfzijdig verlamd werd, ging zij zich toeleggen op dichten en schrijven. Zij noemt het ‘a blessing in disguise’, omdat zij na een veel te druk bestaan, nu pas de rust en de tijd vond zich creatief te uiten.

Nu reist zij, zet zij nog steeds projecten op in ontwikkelingslanden, rijdt zij paard, zwemt zij, doet zij aan geïntegreerd dansen en speelt zij theater.
Zij geniet van haar leven: http://powemacat.com/index.html

En lees veel over deze auteur Carry-Ann Tjong-Ayong via VINDEN.nl

Advertenties